Личен блог на Борислав Арапчев

 



Жалко за Грабо.бг

0000-00-00 00:00:00 / 2012-08-16 00:00:00
Начало / Web


(Междувременно Грабо излезе с изявление по случая) 

Накратко историята  - измамническа фирма Еврохолидейз пуска оферти за почивка и туризъм в Гърция и на Малдивите през сайта за групово пазаруване – Grabo.bg. Офертите не са евтини, но се представят като на половин цена. Има поръчки и до 2-3-4 000 лв.  После фирмата изведнъж изчезва, сметката им е изпразнена, офиса – изоставен. Измамени са и депутати, полицаи, бизнесмени и други. Повече за случая тук 

Аз лично от Грабо съм ползвал само една оферта за хотел, беше на доста добра цена и всичко беше добре. Плюс това сайтът им е много добре направен, политиката им е активна, умна и модерна. 
 
Само че – доверие се гради цял живот, а рухва за секунди. 
 
В случая ми мирише малко и на алчност – от Грабо са решили, че при тези високи цени ще вземат добра комисионна, но сега като посредник, при изчезналата „туристическа фирма“, негативите ще са за тях. 
 
 
Какво следва от тук нататък за Грабо и всички сайтове за групово пазаруване като варианти и развитие:    
 
 
1. Понижаване на доверието в тях, много по-предпазливо пазаруване и по-ниски обороти.
 
2. Самите сайтове доста по-стриктно ще проверяват фирмите, с които работят – от кога са регистрирани, къде, от кой, как работят, история. (Което и трябваше да правят от самото начало...
 
3. Ще се предлагат оферти само на проверени и утвърдени юридически субекти – примерно – Хотел Тримонциум, Хотел Лайпциг, киното в мола, и т.н. 
 
 
Според мен се потвърждава и народната поговорка - „Лакомо д........ ...............“.
 
Но ... народът винаги е бил мъдър. 
 
 
P.S.
 
Скоро ходих на масаж в студио за масаж, за което жена ми научи от друг сайт за групово пазаруване.
 
(Масажът беше много качествен, според мен, и съм много доволен. Човека определено беше професионалист и си вършеше работата със желание и умение. Студиото не беше супер лукс, но беше чисто  и спретнато, с добра атмосфера.) 
 
Масажът ми с намалението през сайта струваше съвсем прилична сума.  

Същият масажист дълго време е работил в чужбина, а от близо 1 месец се прибира в Пловдив и отваря студио за масаж.  Желае да бъде включен като оферта в Грабо, но не го включват. Тогава опитва в друг сайт и там става. 
 
Туристическата фирма Еврохолидейз  също е била наела офис от 1 или 2 месеца. Та се чудя - по какъв критерий него са отхвърлили, а фирмата - не. Лъскав офис, доста високи цени,  усещане за доверие - това са хитри похвати, които добре работят. Но не трябва да се остава на личното усещане. Трябва офертата и подателят й да бъдат проверени обстойно. И да не се мисли само за високата потенциално  комисионна... 
 
P.S.S.
 
Измамникът в случая е търсил популярен и разработен сайт, за да "ужили"  максимален брой хора. Можеше да е и всеки друг подобен сайт. 
Този случай трябва да е поука за всички. 




Разгледано: 13719 пъти.


ВИДЕО:

Грабо.бг,Грабо,Grabo.bg,Grabo,Еврохолидейз,Пловдив



Още от категория:
Web


• Спамът е неизтребим
• Истината не може да бъде заглушена
• За детската пропаганда
• Избързала идея
• Как се решава проблем с хакнат Фейсбук профил
• Как да издоим клиента!!
• Не искам Гугъл очила!
• КЗП: Насоки за общи условия на интернет-магазин
• Как да защитите материалите си в интернет, пред Гугъл
• Младенов. Огнян Младенов.