Личен блог на Борислав Арапчев

 



Зелената Божествена енергия

0000-00-00 00:00:00 / 2012-09-15 00:00:00
Начало / Бог


Понякога приемаме много факти и твърдения, без да се замислим. 

 
Просто – така е, така казва Мишо, това правят хората, по новините казаха така, доктора така ми каза, и т.н. 
А простичък и анализиращ поглед върху нещата показва, че някои неща са по-различни. 
 
Ако не ядеш месо няма да имаш енергия, а ако си вегетарианец, трябва да ядеш много млечни продукти, за да компенсираш липсата на месо и да си набавяш минерали, витамини и други вещества.   :-)
 
Заблуди, от памтивека. 
 
 Заекът яде трева, моркови, зеле. Но въпреки това расте, добре е и няма проблеми, развива се. 
 
Всички животни, които дават мляко и месо - крави, овце, кози, биволи, /прасетата са всеядни, затова и месото им е най-мръсно/, се хранят с ярма, жито, пасат трева, като например – животното с най-чисти и качествени продукти, козата, е  най-капризно и яде само чисти и добри растения. 
 
Огромният слон, царят на сухоземната природа, е изцяло вегетарианец. Жирафите, зебрите, антилопите - също.  
 
Как всички тези животни /бозайници като нас/, успяват да живеят, тичат, растат, оцеляват и се развиват нормално само с растителна храна??? Ами много просто – тя е изключително добра, съдържа почти всичко нужно за тялото и дава необходимата енергия и елементи, без да замърсява. 
 
Всичко останало са корпоративни интереси на хранителните индустрии, заблуди, възпитание, и извратеността на човека –да цапа устата и тялото си  с кръв. 
 
Вярно е, че изяждайки огромна салата, хляб и тиквички с ориз, при активен начин на живот, след 2 часа пак съм гладен, защото съм приел чиста продукция, всичко е изразходвано, изгорено, но тогава мога да ям ядки, или нещо друго, а пък и лекият глад е здравословен, но не и преяждането и задръстването. 
 

Така че, да вземем енергията директно, от Слънцето, от Бог. 

 
От растенията. 
 
 
P.S. Нещо друго - самият човек е устроен най-добре да се храни и обработва растителна  храна - това го доказва нашият вид челюстен апарат, вида на зъбите ни, вида на стомаха ни и вида и дължината на червата ни. 
 
 
P.P.S. Не съм фанатик, от време на време ям сирене, кашкавал, яйца, мляко. Но предимно се храня с растителна храна - плодове и зеленчуци, зърнени продукти, варива и пчелни продукти - например цветният прашец е изключително богат на микролементи, минерали и помага прекрасно при анемия.   
 




Разгледано: 1763 пъти.



Още от категория:
Бог


• Душата ми е свещ
• Вземи постелката си и ходи!
• Умът и Сърцето
• Днес бяхме в планината...
• Молитвата на С. Н. Лазарев
• Пътуване
• Пътищата Божии
• Раждането в нас
• Ъмерикън Стюпид Дрийм
• Лазарев за всеки дом