Личен блог на Борислав Арапчев

 



Равносметка

0000-00-00 00:00:00 / 2012-07-28 00:00:00
Начало / Web


Днес си правя презентацията  за SEO курса на академията на Телерик

Представям проектите и клиентите, връщам се години назад, когато започвах моята дейност. 

Над 12 години с интереси и любознателност в областта на уеб и компютрите, много безсънни нощи, много труден старт - без пари, но с желание да се уча и развивам, 2 компютъра на лизинг, забавени вноски,  трудности, обеззверяване, радост при всеки нов клиент и щастие от постигнатото.

 

Ако не беше подкрепата и насоките на Надя, жена ми, едва ли бих постигнал тези неща. Тя е била моя двигател, вдъхновение, бизнес съветник, партньор и приятел през годините, а и сега.  Дори когато аз съм се отказвал и отчайвал, тя е била моята нежна сила и увереност в мен.  

Благодаря ти, мила моя! 

 

В началото нямах компютър, камо ли интернет, та започнах по компютърните зали да се уча и развивам. Не игри - кой ще ти даде 5 лв, за да играеш за него, а да видя как е направен един сайт, как функционира.  (Виж, за направа на уеб-сайт човек би дал пари.)  Преинсталирах и операционни системи, и чистех вируси, за да работя и се уча там. А в другото време - работа в текстилна фирма, за да има пари, продавач на вестници, въобще  - приказка ... Като от филм. Но живота ни е най-големия филм, в който участваме и го пишем ние самите. 

Трудно, беше много трудно, и интересно.  (Обикалях с бизнес чанта по фирми, да им предлагам изработка на уеб-сайтове, а те обикновенно не искаха. Времето за това още не беше дошло.)

Сега пак е интересно, но вече не е така трудно... :-)

Поглеждам с лека носталгия назад - вече имаме добър актив от клиенти, някои доста емблематични - Газирана вода Михалково, Биосет, Хотел Лайпциг Пловдив, Парк Хотел Пловдив, Кронофлор, Почетния консул на Германия в Пловдив, Козметичен салон QueenLike, Икаров ООД, ОИ Старинен Пловдив и други  ... 

Не съм усетил, кога са станали толкова много. 

 

Благодарен съм за всеки един миг до сега! 

 

Но стига толкова, че презентацията ме чака .... :-) 

P.S. Не мога да не благодаря на колегата ми - Георги Пъжев, за когото няма невъзможни неща - би направил CD-то ви да пече палачинки, ако му дадете за задача. Благодаря  и на Мария Тодорова, тотална фога - за писане на новини, администриране на сайтове, публикации, споделяне в социални мрежи, надъхан, способен и сърцат човек. 

 

Не мога да подмина цялата SEO  и уеб общност в България, чиято подкрепа усещам - като започна с Оги, Мартин, Стан, Евгени, Иво, Калин, Васко, Алекс, Анди, Ванката, Мишо, Стоян, Борис, Пламен, Майк, Манол,  Пламен, Младен  .... много са ... - ако съм пропуснал някой - ще му подаря реален линк :-)  

 

Благодаря Ви за всичко! 





Разгледано: 1905 пъти.



Още от категория:
Web


• Спамът е неизтребим
• Истината не може да бъде заглушена
• За детската пропаганда
• Избързала идея
• Как се решава проблем с хакнат Фейсбук профил
• Как да издоим клиента!!
• Не искам Гугъл очила!
• КЗП: Насоки за общи условия на интернет-магазин
• Как да защитите материалите си в интернет, пред Гугъл
• Младенов. Огнян Младенов.