Личен блог на Борислав Арапчев

 



Защото са търтеи

2013-07-10 02:37:41 / 2013-07-10 02:40:57
Начало / Живот


Докато ние сме пакетирали тениски, продавали дини или работили на строеж, в централата на столетницата другаря Г. П. (той не е бил агент на ДС, а грешка, всъщност е бил, но са го водили като агент, а той не е знаел) е довел комсомолците С.С. и К.В.

Това са наши момчета, дайте да им намерим работа, да се занимават  с нещо. И първо са ги цанили като протоколчици, после - нагоре по партийната стълбичка.

Да, това е истина.

Такава е политическата каста. Тя не е  и класа. Тя е шайка мързели и хрантутници, незнаещи цената на труда, как се вадят реални пари с реална работа, и че ако днес не допринесеш нещо за работодателя, няма да има надник. (По онова време надника беше към 7 лева на ден.)

Да, а на партиите работодателя е народа.



Всяка партия получава държавна субсидия (пари от държавата), за да развива своята дейност. А парламентарно представените партии получават по-големи субсидии. За тези пари се очаква да се върши дейност, полезна за хората, средата и държавата.

Но ... факт е , че дори  и нищо да не свършат, търтеите получават парите.



И им се плаща, да ходят до Сидни, да бият репортери по бензиностанциите,  да консултират хидровъзели, да  вдигат цената на тока и да си вдигат заплатите.

Тези хора живеят  в друга реалност,  те не знаят реалната цена на труда и на парите. Те обслужват своите и олигархични интереси, получават огромни пари, без да са подобрили чуждия и общия живот и на косъм.  
 

Да, навсякъде се краде. И в САЩ,  и в Германия , и в Зимбабве.

Не си правете илюзии.
 

Но там поне се върши нещо за общото благо.
 

А нашите търтеи не правят това. Те крадат и трупат, защото на следващите избори ще си заминат. Не гледат по-далеч от носа си. Макар че е дългичък.



Но ... нашата родина България има нужда от работни пчелички.

Като теб и мен.

Да пълнят кошничката си, но и да опрашват плодните дръвчета, за да стане страната китна градина. С натежали от плод дървета.  



А търтеите?



Ами търтеите, деца,  ... вън от кошера!

Да ги изгоним!



Който не работи - не трябва да яде!






 





Разгледано: 1734 пъти.



Още от категория:
Живот


• Българският път
• С този народ, с този дух, ще продължим напред
• Истинската Зелена сделка
• Това не може да са български управници
• Един ден като си отидем
• Проблемът с дигитализацията при децата
• Ами не, не е куул. И фън не е.
• Завръщане в селото
• Глобализмът няма да успее
• Данните