Личен блог на Борислав Арапчев

 



SERP Parser Professional: Пръв приятел на SEO специалиста

2013-11-20 14:02:27 / 2013-11-20 14:15:53
Начало / SEO


От години работя  с клиенти по SEO оптимизация  и винаги съм изпитвал трудност да изготвям бързо и лесно ясни и точни отчети за позициите на думите и изразите, по които работим. 
 
Опитвах и безплатни и платени  инструменти, и онлайн, и десктоп, но нещо все не достигаше – или неточни данни, или хаотичен отчет, или трудна работа, или нещо друго. 
 
Докато един слъчев ден не разбрах от Генадий Воробьов /Optimization.bg/ за програмата SERP Parser Professional. Руска е, има версия на руски и английски. 
 
Аз я тествах 1-2 пъти и много бързо я харесах и си я купих, по няколко причини.  
 
 

Качество / Цена

По този параметър едва ли някой платен софт може да го бие – за 29.90 долара на година дава много добри възможности и много лесна и бърза употреба. 

Нищо излишно

Въвеждате нов проект – кои думи ще следите, кой е сайта ви, за кои търсачки искате анализ – има списък от няколко, въвеждате език на търсенето, държава и други настройки и натискате – ОК. 
 
Инструмента обхожда SERP а, и ви сервира една уникално проста и ясна табличка, която ви показва коя дума на кое място е в Гугъл /или друга търсачка/, ако сте правили предни анализи – как се движи думата от предното състояние /надолу или нагоре/. Има и вълшебен бутон репорт, който генерира отчет в 2 варианта – Екселски или чист HTML файл.  Аз ползвам вторият – вижда се всичко веднага, лек е, удобен, и клиента вижда веднага свършената работа.  

Най-силната страница 

Друга силна страна е, че SERP Parser Professional ви извежда за търсената дума – най-силният таргет УРЛ за тази дума в сайта ви. Това ви дава добра обратна връзка и ако е нужно, можете да правите съответните промени и настройки. 
 
 

Птичи поглед 

От птичи поглед можете да анализирате, да кажем в рамките на 3 месеца как се движи процеса – коя дума къде е отишла, и съответно къде да вземете мерки. Това е много удобно и полезно, за еветуални корекции. 
 
 
 
Ползва проксита и доста добре се справя с многото парсвания на серпа. Е, ако прекалите, ще ви се поналожи да чукнете някоя CAPTCHA /аз предпочитам цифровите :-) /, но това е дреболия. 
 
Има и други възможности програмата, но все не ми остава време да я разцъкам както трябва. 
 
Ами това е. Купете си я. Ще останете доволни. 
 
Ааааа, да, и всичко е на руски. Но ако ви е проблем, вземете EN версията. 
 
А на вас пожелавам резултати като първата картинка, най-горе.  
 
 




Разгледано: 3550 пъти.



Още от категория:
SEO


• Лоша SEO карма
• SEO бисери от клиенти
• Анатомия на един вайръл
• Вярата и SEO
• Абе, Гоше, спри с тия линкове, бе, чичо!
• SEO Конференция България от орлов поглед
• SEO: Сайтът ви е жив организъм!
• SEO без SEO
• SEO-играта се усложнява
• Чист спам или как се изгаря от негативно SEO