Най-добре е да дойдат Google-плюсовете

Най-добре е да дойдат Google-плюсовете

2013-06-13 15:47:03

Най-добре е да дойдат Google-плюсовете
Умалена снимка

За мен и за доста хора рейтингите със звездички са фактор в класирането на Гугъл. 
 
Това е добре, но и има и възможност да се злоупотребява с тях. Скоро един добре класиращ се сайт, мамещ с лъжлив брой гласове, падна надолу, след като измамата беше хваната. 
 
Мисля, че е време вече да влезе в употреба броя на +1 към всяко URL. Той вероятно се взима предвид от алгоритъма на Гугъл отдавна, но мисля, че могат вече да го изведат публично в SERP-а – да се вижда отстрани на съответния адрес.  
 
+1 е вид рейтинг за всяко URL, зад него седи реален човек, много по-трудно е да бъде манипулиран /но не и невъзможно/ и стойността му е много по-висока. 
 
Със сигурност от Гугъл отчитат доста сложната смесицата от брой +1, споделяния, пресподеляния  и коментари относно даден адрес /т.нар. социални сигнали/.   
 
Възможно е и от Гугъл да задържат този процес, за да направят в някакъв момент видими плюсовете само за хора от вашите кръгове например – знаем, че все повече налагат персонализацията и идеята им е максимално да се търси и работи  предимно логнат в Гугъл Плюс. 
 
Мисля, че броя на +1 и Гугъл авторството заедно ще дадат огромен превес на Гугъл пред Фейсбук, понеже първите имат и световна търсачка, и съответната социална мрежа. 
 
Времето ще покаже. 
 
 
 
 


Публикувано: 2013-06-13 15:25:53 / Последна редакция: 2013-06-13 15:47:03 (Прочетено 1053 пъти.)


Facebook | Twitter | Google | Версия за печатПриятели и партньори
• Специални неща