Стига репорти!

Стига репорти!

2013-08-31 06:01:14

Колеги, пиша по повод 2 случки, и двете в Гугъл Плюс.

Първата ме засяга лично.

Нашата колежка от фирмата вероятно е била репортната на Гугъл, че спами в Гугъл Плюс и нарушава правилата им. После тя беше блокирана от Гугъл. След един 1-2 дена един колега е предупредил моят друг  колега от фирмата, да спре да спами, че ..... еди какво си... 

Вчера и днес пък възникна спор между Пано и Митко, кой спамел, кой репортвал  и т.н.

Не искам да взимам страна и да браня никой.

Само някои неща да кажа:

  1. В социалните медии границата между споделяне и спам е доста тънка. Затова нека не ги използваме тези изрази. Ако на някой не му харесва някой друг и активността му – просто да не го следва и да го махне от приятелите си.  Всеки си има собствена стена, да си прави там каквото иска, отговорността си е негова.
     
  2. Такъв тип репорти – между колеги – към Гугъл – тотално дискредитират бранша и вредят на всички ни. Скоро от Гугъл може да ни възприемат като индийските и китайските спамъри. И ако почнем масово да си отмъщаваме и да се репортваме – по-добре да спрем с конференциите и семинарите и да спрем да говорим за Авторство, Социални сигнали, Брандове  и т.н. И да се преориентираме към копането на картофи.
     
  3. Нека насочим усилията си в градивна посока, да си помагаме и взаимно да се усъвършенстваме. Ще повторя пак думите на Оги Младенов, в които наистина вярвам, че – място и работа има за всички SEO-та!!!   

 

P.S.

В първият случай хората просто са публикували материали на собствените си стени!
За втория - не знам подробности. 


Публикувано: 2013-08-31 05:07:10 / Последна редакция: 2013-08-31 06:01:14 (Прочетено 1156 пъти.)


Facebook | Twitter | Google | Версия за печатПриятели и партньори
• Специални неща