Благодарност

Благодарност

2015-12-18 14:47:23

В последните дни съм свидетел на няколко случая,  в които хора, на които е помогнато  в здравословен или личен план, или пък  е свършена дадена работа за тях, проявяват неблагодарност. Тя може да се изразява в много неща  -  скъпене на думи на благодарност, скъпене на отношение, на пари, на уважение.

Благодарността е много важна. Тя е онзи елемент, който внася хармония и баланс в живота ни, връзките ни и всичко останало. Даваш, дават ти, помагаш, помагат ти   - всичко е   в непрестанен кръговрат и се сменя и редува.

Виждам хора, които само искат да взимат пари /и взимат/, а ако трябва да дадат  - се пазарят  и за 5 лв.  На други  е помогнато,  а не можеш  и  с  топ да измъкнеш думи на благодарност и признание.  

Искам да получа линк, взимам, но и аз давам.

Ако само смучем и теглим към себе си се превръщаме  в користна туморна клетка, която само взима и дърпа, но не пуска  никога в обратната посока. А знаем  - туморите загиват бързо,  заедно със своя гостоприемник.  

Така че, да се стремим да балансираме относително, доколкото  е възможно, и да крепим тази така крехка, но важна хармония в природата и света.  

А ако го правим с радост и желание  - ех, тогава ни чака такъв живот...  :)...

 

  

 

 

 

 


Публикувано: 2015-12-18 14:45:23 / Последна редакция: 2015-12-18 14:47:23 (Прочетено 748 пъти.)


Facebook | Twitter | Google | Версия за печатПриятели и партньори
• Специални неща