Личен блог на Борислав Арапчев

 



Едно застрелване и едно обесване или за грешните идеали

2017-05-22 05:26:47 / 2017-05-22 05:26:47
Начало / Живот


Преди няколко дена един приятел са го застреляли.
Вчера един друг приятел се  е обесил.

Първият работеше в малка фирма като лична охрана. Но парите все не достигат, а  и жена му все е е искала още и  още /така ми казаха/ - по-голямо жилище, по-голяма кола, повече пари, и .т.н...  И той съответно намира работа в голяма алкохолна фирма /с криминални корени/, на по-добра позиция  и  с по-добра заплата. С 2 деца са  и  взимат по-голямо жилище, на кредит, вече могат да си го позволят.  Но... където има много пари и далавери ... често се стреля... и за беда се е  случил той там, където не трябва. /Друг  е  въпроса, че вярвам  в кармата и  не вярвам  в случайни неща/...
Вече го няма.

 Другият   - женен за богаташка дъщеря, семейство с 1 дете, докато бизнеса му върви, с жена му са ок, но времената се менят, бизнеса е слаб, няма пари, и  тя  - свикнала да живее в охолство и комфорт, все му натяква за това.
Разделят се.
Той живее сам, работи от сутрин до вечер  - виждал съм го десетки пъти, кога излиза  и се прибира за работа , но ... Явно му  е било тежко... Вчера се е обесил.

Не виня жените на тези хора /дори така да ви изглежда/, виня обществото  и наложените кухи идеали  - стремеж към все повече пари, голяма къща, вила, басейн, голяма кола, голяма банкова сметка.   Разни гурута ми говорят какво число си представяли в сметката си  и до 5 години им се получило, визуализация, принципа на привличането, писане на числа на листчета, и  всевъзможни глупости. Да ... много от тези неща работят, но .. те източват от вашият жизнен кредит или този на поколението ви.
Имате пари, но рухва семейството ви,  губите близък, дете, не сте щастлив.


Западните постулати са изцяло погрешни и празни от към стойност.  Парите не са проблем, но те са средство, а не  трябва да стават смисъл на живота ви.
Работете, защото ви харесва и сте щастливи от това.


Гонете щастие, търсете любов и принос за себе си, но и  за хората  и обществото!  
Издигнете в принципи  - Любовта, Уважението, Трудолюбието, Щастието,  Възпитанието, Взаимопомощта, Алтруизма, Човечността.


И ще дойде новото Възраждане.
Всъщност ... то полека лека си проправя път...
 





Разгледано: 1429 пъти.



Още от категория:
Живот


• С този народ, с този дух, ще продължим напред
• Истинската Зелена сделка
• Това не може да са български управници
• Един ден като си отидем
• Проблемът с дигитализацията при децата
• Ами не, не е куул. И фън не е.
• Завръщане в селото
• Глобализмът няма да успее
• Данните
• Филийка с масло