home

 Промяната настъпва бавно, нека бъдем част от нея

2019-08-23 01:08:00
Начало / Живот


Видях просяците в Брайтън /англичани, а не друг етнос/, видях занемарената река в центъра на Цюрих - с паднали във водата пътни знаци и изхвърлени кутийки бира и си казвах - не, ние Българите не сме по-долни от чужденците, не сме диваци, голтаци, не сме по-лоши. Че .. за доста неща сме и по-добри. Но това е друга тема...

 

Но кой може да има интерес да ни внушава, че сме по-ниско качество и по-долни от другите?!?

 

1.


Нашите политици - защото смачкан и неуверен народ се лъже лесно и управлява още по-лесно. И той приема каквото му се спусне. Нови цени на тока, водата, заеми, проекти, ала бала .. всичко.

 

2.


Чуждите политици - за да лъжат в техните страни, че там живеят отлично, че зеленчуците не им са ПВЦ, че никой не пиянства по улиците, че слънцето грее повече, а в тая бедна България е мръсно, народа е прост, но вие - вие не сте като тях - вие сте щастливи и облагодетелствани. Та затуй ни изберете пак.

Пиша това за да знаете, че навън не текат реки от мед и мляко и животът не е съвсем розов. И че повечето неща са маркетинг - маркетинг, който въздига в култ 200-годишният Биг Бен, на фона на 2000 - годишният Античен театър в Пловдив.

Целта е всичко да се продава - като туризъм, начин на живот или просто ... пропаганда.

 

И още нещо.

 

Да вземем ние тук да си оправим къщичката, както казва Теодосий Спасов. Да си зададем въпроса - не "какво е направила България за мен", а "Какво съм направил аз за България", с какво съм я направил по-богата, чиста, успяла и щастлива.

И ако си мислите, че това е България на Чоко и Боко, си спомнете, че това е България най-вече на Левски и Ботев, а те за разлика от предните ще останат завинаги.

Затова - да не се спасяваме поединично, като мишки, бягащи от кораба, а обединени и силни да остояваме правата си и идеала си за една по-добра и силна България.

Заедно, можем да направим гражданско общество, което да постига това. И то вече е родено. Остава да расте и да се засилва.

Оптимист съм, защото след поколенията на соца, идват нови млади поколения, хора с модерно мислене, които не търсят далавера, а носят дух на възраждане.

Промяната настъпва бавно, нека бъдем част от нея.Разгледано: 841 пъти.Още от категория:
Живот


• За смъртта, за болестите и … за живота
• Covid-19 ваксина: Най-важно е да мислите и анализирате
• За Винету и везира
• Единият е излишен.
• Най-живата пръст!
• Моменти от злато
• Цената на корона вируса?!
• Имам една мечта - просперираща България
• Мини герой
• Промяната настъпва бавно, нека бъдем част от нея