home

 Отвъд SEO

0000-00-00 00:00:00 / 2012-07-13 00:00:00
Начало / Web


Имате сайт, който излиза при търсене в Гугъл за вашите продукти или услуги много добре.  

Но нямате никакви или малко поръчки и запитвания. 

Тук SEO-то си е свършило своята работа. Нататък е ползваемостта и самите бизнес принципи. 

Би трябвало да си зададете някои въпроси за сайта си: 

 

1. Удобен ли сайтът ми? 

Дали  е удобна навигацията, лесно ли се намират и разглеждат продуктите, дали имате видим Call to Action  - приканване към действие - Поръчване, Запитване, бутон Купи... 

 

2. Цените ми добри ли са?

Много високите цени плашат клиента и естествено го отблъскват.  Много ниските пък предизвикват съмнение в качеството и оригиналността на продукта. Много онлайн търговци отдавна предлагат безплатна доставка, като същата естествено е включена в цената. Но и много потребители вече знаят това и не поръчват от такива сайтове. Затова новият похват е - доставка 4 лв, например.
Обмислете добре всичко това. 

 

3. Имат ли ми доверие?

Най-трудния въпрос. 

Имате ли в сайта си данни за контакт - кой седи зад сайта - фирма, лице за контакт, телефони, физически адрес.  Ако всичко това не е ясно, не очаквайте много поръчки. Хората искат да са наясно от кого пазаруват, не харесват фантомите.   Има органи, които следят за това, да има посочен собственик в сайта, но не разчитайте на това. 

Доверието се гради и от бързата реакция на поръчката/запитването, културното и приятелско отношение и съдействие. Така че, освен добрата оптимизация за Гугъл, трябва да се помисли и свърши и още друга работа, за да е успешна бизнес стратегията ви.  

 

4. Какво повече мога да предложа? Как мога по-добре да предоставя моите услуги и продукти? 

Сега е момента да помислите за подобряване на бизнеса си. Какво още можете да дадете, как да го предложите по-добре, има ли липсващи или излишни неща - помислете за това, а и попитайте Вашите клиенти - те ще се радват да бъдат чути и да дадат препоръка. А те са най-добрата ви обратна връзка, най-полезният коректив. Бъдете гъвкави, променяйте се, развивайте се, усъвършенствайте се.  

 

5. А дали не е от кризата?

Да, възможно е.
Факт е, че много сайтове с добро класиране в търсачките във времето на криза имат спад в поръчките и заявките. Просто потребителите влизат, разглеждат, ... и до там. Нормално е кризата да се отрази на  търсенето. 
Нямате много варианти, а просто да повторите точките от 1 до 4 по-горе.  

 

Успех! 

 

Разгледано: 1726 пъти.Още от категория:
Web


• Как да издоим клиента!!
• Не искам Гугъл очила!
• КЗП: Насоки за общи условия на интернет-магазин
• Как да защитите материалите си в интернет, пред Гугъл
• Младенов. Огнян Младенов.
• Интегрирани коментари в Гугъл Мапс
• From Superhosting.bg with love
• Виртуална карта от ЦКБ
• На BG Site 2012 ще е горещо
• Социалката на Нокия