Личен блог на Борислав Арапчев

 



Пътищата Божии

2016-05-03 15:49:36 / 2021-05-26 07:13:25
Начало / Бог


Има неща, непонятни за материалният  ум, и неясни за атеиста. Има скрити неща, които обаче все някога излизат наяве.
Макар че тематиката е  силно лична,  и дълбоко интимна за мен,  добих смелост да говоря за това, защото темата  е много важна и  поуките от нея са силни, и показателни  - за нашата човешка същност, и какви сме, и какви можем да бъдем ... ако пожелаем.

Преди

Мъже, гледате ли порно? И аз гледах. Да, когато си сам, може би това донякъде  е  допустимо. Но ако имаш жена и дете, не е  нормално, не  е добре, не е редно, пак е  един вид изневяра, прелюбодейство и нещо неморално към семейството ти. Имах сериозни угризения за това. А и когато изгледах няколко клипа на Сергей Лазарев по темата, се замислих сериозно. Той разяснява, че гледането на порнография  води до безплодие  и импотентност.

Защо ли?

А. При гледането на порно вие само получавате /удоволствие, енергия/, но не отдавате.
А основен принцип  в живота е  обмена и кръговрата  - дали е любов, секс, или друг вид отношения, лични или делови  - нужно  е и да получавате, и  да давате енергия.  Това е  естественият цикъл на процесите. При гледането на порнография вие само получавате!    

Б. Жизнената енергия  е Божествен дар,  и пилеенето й за животински / низки страсти е лошо, съответно това води до регрес.  
Няма нужда да разяснявам това :)

Фактите  при мен - лоша спермограма,   с некачествени показатели.  Анализи в няколко лаборатории, показващи, че данните са реални.


След


Какво направих? Спрях гледането на порнография изцяло. Колкото и да е трудно - успях. С желание и  сила на волята.  Мотивацията ми е била  - че това не е  добро, за мен, за семейството ми и  като цяло.  Единствената ми работа беше духовна  - да търся връзка с  Бог, както винаги, от години, да Му благодаря и да бъда щастлив.  


И при една следваща спермограма - но след около 2 години - резултатът е зашеметяващ.  
Лекарят казва - резултатите са отлични, всичко  е  в норма,  предвид и възрастта ви  - 42 години. Дори това са резултати на донор на сперма!   Втори различен лекар потвърждава казаното.


Аз съм във възторг  - и не заради мен  - в този момент егото ми не трептеше от радост, от величие, радвах се, че Лазарев се оказа прав,  и че Божиите закони са истински  и  велики.
Ще кажете  - какво пък, внушавал си си, че се оправяш,  живял си здравословно.  Добре, да видим :)


Резултатът:


1. Не  е плацебо
В този период не съм си правил внушения, за добро здраве и  т.н.  Не съм се молил за физическо подобрение,  разцвет и подобни. Заради Лазарев, който казва, че молитвите за здраве са магия, и  са користни, отдавна не се моля за никой за здраве. Здравето   е следствие дали имате Любов и връзка  с Твореца, или не.  Дали спазвате принципите Му, или не. Молитвите ми са за благодарност, Любов и да виждам Божественото винаги, да имам контакт  с Него  и То да е водещо в живота ми.  

2. Не  е плод на материални усилия
В този 2 -годишен период здравето и денонощният ми режим ми бяха извън всякаква критика  - заради новороденото ни бебе   - редовно недоспиване,  огромен стрес,  без достатъчно време за качествено хранене  - и затова, вечер на крак, няколко бързи филии хряб  с лютеница и кашкавал.  :)
Достигнах най-високото тегло в живота ми  - 115 кг.


И при това състояние  - отлични резултати, образцова спермограма.     


Но ... неведоми са пътищата Божии. И винаги правилни. И винаги велики!


Който има сърце  - нека вярва  :) 





Разгледано: 1946 пъти.



Още от категория:
Бог


• Душата ми е свещ
• Вземи постелката си и ходи!
• Умът и Сърцето
• Днес бяхме в планината...
• Молитвата на С. Н. Лазарев
• Пътуване
• Пътищата Божии
• Раждането в нас
• Ъмерикън Стюпид Дрийм
• Лазарев за всеки дом